31/05/2010

Internet, telecomunicatii si mass-media in America de Sud

In Columbia turistii pot comunica prin sistemul GSM pentru telefoanele mobile, principalele companii de telefonie mobila sunt: Movistar, Comcel, Algo si Tigo. De asemenea turistii au la dispozitie si reteaua de telefonie fixa, reprezentata de companiile Orbitel si Telecom.
In Argentina apelurile locale costa in jur de 0,23 peso la fiecare doua minute, este bine ca si turisti in aceasta tara sa evitati sa telefonati din camera de hotel, pentru ca aici tarifele sunt mai scumpe. Pentru apelurile internationale orice turist poate folosi asa-numitele “locutorios” care au tarife bune si sunt dispobile la orice pas. In Argentina, fiecare cetatean are acces la Internet in fiecare oras sau sat, fie in locutorios, fie in cafenele. Tarifele sunt mici, de regula mai putin de un dolar pe ora. In ceea ce privesta mass-media in Argentina puteti citi ziarul in limba engleza “Buenos Aires Herald” sau gazetele “Clarin”, “La Nacion”. Daca alegeti Argentina ca destinatie de vacanta nu trebuie sa va faceti griji in privinta televizorului, pentru ca aici exista zeci de posturi TV in toate orasele inclusiv canale in limba engleza cum ar fi: BCC sau CNN.

In Cuba principala companie de telefonie este Etecsa, turistii gasesc oficii telefonice in principalele orase si cabine telefonice din sticla pe toate strazile principale din Cuba, care functioneaza cu ajutorul cartelelor telefonice. Daca calatoriti in Cuba trebuie sa stiti ca accesul la internet este interzis pentru cubanezi, acestia pot doar sa trimita si sa primeasca e-mail-uri. Doar in Havana turistii au acces la Internet, costul fiind de 2-5 CUC pentru 15 minute si 6-10 CUC pentru o ora. Turistii pot trimite carti postale cu doar 0,50 CUC dar evita sa trimita lucruri de valoare, pentru ca furturile sunt la ordinea zilei in oficiile postale.
In Cuba televiziunea ajunge peste tot, chiar si in cea mai indepartata localitate, principalele posturi TV sunt: Cubavision si TeleRebelde, care insa transmit programe internationale limitate. Hotelurile turistice ofera insa majoritatea programelor americane prin cablu.

Brazilia este tara cu cea mai mare audienta online din America de Sud, numarul de utilizatori de Internet ridicandu-se la peste 19 milioane. Primul post de televiziune din Brazilia a fost TV Tupi, iar primul post de radio a fost Radio Sociedade do Rio de Janeiro, infiintat in anul 1923. In Brazilia orice turist poate urmari la televizor cel mai popular post de televiziune si anume Globo, care difuzeaza si renumitele telenovele braziliene.

No comments:

Post a Comment