20/05/2010

Obiective turistice in Islanda si Alaska

Turistii sunt impresionati de atractiile naturale ale Islandei (ghetari, gheizere, ape geotermale), dar si de activitatile puse la dispozitie: petreceri tematice, excursii asistate pe ghetari, diferite festivaluri "zilele noptilor albe" cand soarele nu apune deloc sau „zilele noptilor arctice” cand soarele nu rasare deloc.
In Alaska o atractie turistica o reprezinta Parcul National Denali cu o suprafata de mai bine de 2.400.000ha si are ghetari de mii de kilometrii lungime, rauri inalte de 1,5km. Aici se afla cel mai inat varf de pe continent, Varful McKinley, numit de localnici „Muntele” unde se adapostesc animale precum ursi, lupi, karibu, oaia Dall si elanul. Fairbanks Ice Museum este un obictiv turistic deosebit din Fairbanks Alaska, amenajat intr-o sala unde temperatura ajunge la  -70C si unde turistul este incantat de sculpturi in gheata.
Aurora Boreala este un fenomen optic care atrage turisti din toata lumea, o stralucire intensa care se observa pe intregul cer.
Parcul National Katmai este un alt obiectiv turistic cunoscut pentru "Valea celor 10.000 de fumuri". Vulcanii sai activi, pestii, cea mai mare populatie de ursi bruni protejata fac din Katmai unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Alaska.

No comments:

Post a Comment