31/05/2010

Administratie legislativa si infractionalitate in America de Sud

Conform Constitutiei din 1853, Argentina este o republica federala condusa de un presedinte, care este asistat de un consiliu de ministri. Administratia legislativa este formata de un congres national constituit din Senat si Camera Deputatilor.
Puterea legislativa a Braziliei este reprezentata de Congresul National, divizat in doua camere: Camera Deputatilor cu mandat si Senatul Federal.
In Columbia, Administratia legislativa este compusa din doua camere, Camera Reprezentantilor si Camera Senatului. Fiecare departament columbian isi reprezinta puterea legislativa prin propriul. Columbia are un rol legislativ important in continent, fiind si membru al Comunitatii Sud-Americane.
In 2001 Oswaldo Paya Sardinas si membrii Proiectului Varela au incercat sa faca in Cuba un plebiscit folosind prevederile Constitutiei Cubaneze care sa permita initiativa cetateneasca. Daca ar fi fost acceptata de guvern si aprobata de votul popular, amendamentele ar fi stabilit noi libertati precum cele de asociere, a cuvantului, a presei, cat si libertatea de a incepe o afacere privata. Petitia a fost insa respinsa de Adunarea Nationala, iar masurile luate ulterior au dus la arestarea unui numar de 75 de prizonieri politici.

Ca si infractionalitate America de Sud este renumita pentru traficul de droguri.
In perioada anilor '80, cartelurile drogurilor care operau pe teritoriul Americii de Sud au devenit cei mai mari furnizori de narcotice, si mai ales de cocaina, din lume. Acest lucru a marit foarte mult traficul de droguri si a dus la mari dispute politice intre Statele Unite ale Americii si tari sud americane precum Columbia, Bolivia si Peru. Cartelurile sud americane isi au originile la sfarsitul anilor '60 si inceputul anilor '70, atunci cand Columbia a devenit caminul unora dintre cele mai violente si mai sofisticate organizatii traficante de droguri.
Ceea ce a inceput ca o contrabanda marunta de cocaina s-a dezvoltat foarte mult in ultimii treizeci de ani intr-un imperiu multi-national al drogului. Traficantii de astazi au suficient capital incat sa construiasca echipamente sofisticate de contrabanda si laboratoare ultradotate, sa isi achizitioneze insule sau submarine dotate cu tehnologie de ultima ora.
Chile este o tara mult mai sigura pentru turisti in zonele centrale. Infractiunile care predomina sunt furturile de bani si aparate de fotografiat sau electronice.

No comments:

Post a Comment