07/05/2010

Clima si temperatura specifica continentului America de Nord

 Clima Americii de Nord este foarte variata. Turistul poate trece de la stratul de gheata din Groenlanda la clima calda si semiarida din zona Mariilor Campii. In sud-vest, clima trece de la muntii inzapeziti la desert, iar turismul nu este foarte dezvoltat.
In Canada desi iernile sunt reci si verile sunt caniculare, climatul este mai putin aspru decat in restul continentului, cu toate acestea Canada atrage numerosi turisti si gazduieste multe din sporturile de iarna. Marile Lacuri tempereaza frigul iernii si arsita verii, echilibrand clima locala.
In Alaska este o vreme foarte schimbatoare, de aceea daca pleci intr-o calatorie de doua ore, trebuie sa fii pregatit cu echipament de protectie impotriva ploii. In partea sudica a tarii, in Kodiak si Ketchikan clima este oceanica, dar asta nu inseamna ca este cald. Aici temperaturile ajung vara la un maxim de 20 gr.C, iar iarna in jur de 0 gr.C. In partea nordica a tarii, clima este total opusa, de exemplu in Barrow, cel mai nordic punct, temperatura in timpul zilei este de 0 gr.C. Ca si curiozitate locala, inedita atat pentru continentul Nord American cat si pentru intregul glob, indiferent in ce parte din Alaska se afla turistul, vara poate vedea soarele la miezul noptii. Chiar si la ora doua noaptea, cerul este luminat ca si cum ar fi plina zi.

No comments:

Post a Comment