13/05/2010

Internet, telecomunicatii si mass-media in America de Nord

Turistul care calatoreste in America de Nord va avea probleme daca telefonul sau mobil este compatibil doar in reteaua GSM care opereaza predominant in Europa. Daca nu aveti roaming-ul activat si doriti sa achizitionati un sim local trebuie sa fiti atenti in ce sistem si frecventa opereaza operatorul local, deoarece tehnologiile de telefonie mobila din America de Nord nu sunt compatibile cu cele din Europa.
In SUA cel mai citit coditian online este New York Times cu aproximativ 40,1 milioane de cititori urmat de USA Today si Wall Street Journal.
In Mexic se poate folosi cu usurinta un telefon mobil din SUA sau din Canada. Ziarele cele mai renumite din Mexic, sunt „Reforma” si „La Jornada”, insa exista si ziare in limba engleza, cum ar fi „Time Newsweek” sau „World Report”. Cei mai multi dintre mexicani se informeaza de la radio si de la televizor, cea mai mare retea de televiziune este Televisa, care a contribuit la popularizarea telenovelelor. Sistemul de telefonie din Mexic a fost complet schimbat la inceputul anilor 2000. Convorbirile internationale din Mexic sunt exagerat de scumpe.
In Canada telefoanele publice functioneaza la fel ca si in SUA, fiind accesibile si ieftine. Cabinele telefonice accepta plata cu monede americane si carduri SUA. Canada are doua ziare nationale: „The Globe Mail” si „The National Post”, deasemenea se gasesc ziare atat in limba engeleza cat si in limba franceza. Televiziunea ajunge peste tot in Canada, chiar si in extremitatea nordica. Principalele televiziuni din Canada sunt CTV si Global. Reteaua publica de televiziune si radio Canadian Broadcasting Corporation emite in toata tara atat in franceza cat si in engleza.

No comments:

Post a Comment