18/05/2010

Arhitectura in America de Nord

Arhitectura din Statele Unite include o mare varietate de stiluri arhitecturale de-a lungul istoriei sale. Cele mai vechi structuri de pe teritoriul care acum este cunoscut ca Statele Unite, au fost realizate de civilizatiile vechi din New Mexico.
Cele mai inovatoare constructii arhitecturale din SUA sunt renumitele „zgarie-nori”. Se poate considera ca cea mai inalta cladire in acest stil a fost construita in anul 1891, cunoscuta sub numele de Monadnock Building din Chicago, Illinois.


Inainte de cucerirea spaniola, cele mai vechi orase si centre de ceremonii se asemanau ca arhitectura cu orasele moderne, templele si palatele incadrau o piata principala aflata in centrul orasului. Astazi, arhitectura mexicana cuprinde elemente de design introduse de constructorii prehispanici, coloniali si mexicani.
Primul zgarie-nori important din Ciudad de Mexico a fost ridicat in anul 1956, in apropiere de Palacio de Bellas Artes. Arhitectul Pedro Ramirez Vasques a proiectat Muzeul National de Antropologie din Parcul Chapultepec.

No comments:

Post a Comment