02/06/2010

Transporturile din America de Sud

Traficul autovehiculelor este cel ce domina intreg continentul sud american. Caile ferate si transporturile maritime sunt cele mai importante in Argentina, Brazilia si Chile, dar chiar si aici autobuzele, camioanele si automobilele sunt principale atunci cand vorbim de transportul de pasageri si marfuri. Cele mai mari aeroporturi din America de Sud sunt in: Argentina, Brazilia, Chile, Peru, Venezuela. 
Pe teritoriul Braziliei sunt cu aproximatie 2.500 de aeroporturi, cel mai mare aeroport al acestei tari este Aeroportul International Sao Paulo Guarulhos, datorita faptului ca orasul Sao Paulo are legaturi aeriene permanente cu aproape fiecare oras important al lumii. In Brazilia, cele mai folosite mijloace de transport sunt cele rutiere, datorita faptului ca aici exista 1.355.000km de autostrazi si drumuri nationale. Pe teritoriul Braziliei exista si 37 de porturi maritime internationale, cel mai mare fiind in orasul Santos.
Daca vrei sa calatoresti in Argentina, cea mai buna varianta este avionul, desi calatoriile sunt mai scumpe. Singura problema pe care o au turistii este faptul ca aproape toate zborurile pleaca din Buenos Aires. O alta varianta este autobuzul, fiecare turist poate in acest mod sa observe frumusetile acestei tari. Turistii mai pot ajunge in Argentina si pe calea apei, mai ales ca in prezent multe linii de croaziera includ Argentina in itinerariul lor, printre care si compania Cruise Lines International Association. Poti calatori in Buenos Aires cu autobuzul cu numai 1,20 peso iar autobuzele spre aeroportul Ezeiza costa aproximativ 40 peso la compania Manuel Tienda Leon. Calatoriile cu metroul sunt mult mai ieftine decat cele cu autobuzul, cu Metrovias. Turistii din Argentina care prefera taxiurile apeleaza la radio-taxi din motive de siguranta. Daca preferati trenul, compania feroviara indicata este Ferrobaires. Inchirierea unei masini este inutila in Buenos Aires datorita traficului ingrozitor si locurilor putine de parcare.

Majoritatea zborurilor cu destinatia Cuba sosesc pe aeroportul Jose Marti International, la 25km de Havana. Aeroporturile internationale cele mai mari din Cuba sunt: Cayo Coco, Cayo Largo, Ciego de Avila, Cienfuegos si Varadero. De la marile aeroporturi turistii ajung in marile orase cu taxiul, autobuzele fiind evitate datorita supraaglomerarii. Serviciul de taxiuri din Havana este rapid si eficient, cele mai renumite firme sunt: Panataxi, Taxis Ok si Transtur. Cu trenul poti calatori intre principalele orase si in Havana, multi turisti prefera trenul de noapte cu destinatie de la Havana la Santiago de Cuba, care dureaza 13 ore si costa 62,50 CUC, deoarece acesta ajunge mult mai repede decat un tren regular si face numai doua opriri in orasele mari. Cu feribotul puteti calatori din provincia Havana in Isla de la Juventud.

No comments:

Post a Comment