14/05/2010

Restaurante si mancaruri traditionale in America de Nord

America de Nord prezita un specific gastronomic aparte, formand o mixtura de bucatarii engleze, mexicane si frantuzesti. Bacsisul este destul de raspnadit, deoarece taxele de servicii sunt rareori adaugate pe nota de plata. In general, se obisnuieste sa lasi in jur de 10-15% din valoarea consumatiei.
In Canada, in afara fast-food-urilor se recomanda rezervarea din timp pentru un pranz in timpul saptamanii si pentru cina, mai ales in serile de vineri si sambata. Restaurantele canadiene de cea mai buna calitate sunt: Luna Pizza, FisherMan’s Paradise, Pastalli Pasta House, D’Amico, Dunes Cafe, The Galley. Mancaruri traditionale canadiene sunt galettes (fiertura de orez), poutines (budinca de fructe), placinte cu zahar, prajiturile cu fulgi de ovaz si baghetele de paine. Vechi traditii culinare pot fi regasite in Newfoundland de exemplu codul sarat, carnea de vita sarata, budinca de mazare si legumele radacinoase gratinate.
In Mexic, pranzul la restaurant este servit intre orele 14:00 si 17:00, principalele feluri de mancare, numite de mexicani „el menu del dia” nu sunt disponibile inainte de aceste ore. Acest meniu mexican consta din supa, orez sau paste, un aperitiv, urmat de un desert si o cafea sau un ceai. O bautura traditionala este „agua de sabor” sau „agua fresca”, care este o bautura din suc de fructe. Cele mai renumite restaurante mexicane sunt: Si Resort, Casamar, La Pazta, Pachamama, La Fonda, Cien Anos, Luisiana. Mancarurile traditonale mexicane sunt renumitele: tortilla - paine mexicana, taco - o tortilla de porumb pliata, guacamole – avocado maruntit, la care se adauga rosii taiate si ceapa.

No comments:

Post a Comment