25/05/2010

Continentul America de Sud - Date demografice globale

Cu o populatie de 36.265.463 locuitori America de Sud se afla pe locul 5 in lume, dupa Asia, Africa, Europa si America de Nord. Cea mai mare tara din America de Sud, atat din punct de vedere al suprafetei cat si al populatiei este Brazilia.
Continentul sud american are o populatie variata, alcatuita in principal din americani, spanioli, portughezi si din negri africani. Populatia de origine spaniola predomina in Argentina si Uruguay, iar populatia portugheza este predominanta in Brazilia.
In Ecuator si in Guiane, cat si pe coasta Columbiei se gasesc un numar mare de negrii si mulatrii, care sunt mai numerosi aici decat in orice alta tara din America de Sud.
Populatia din America de Sud s-a dublat intre anii 1960 si 2000, aproximativ jumatate din locuitori sunt in Brazilia iar restul de 45% sunt localizati in Columbia, Argentina, Peru, Venezuela, Chile si Ecuator.
In ordinea numarului de locuitori, cele mai mari orase din Argentina sunt Buenos Aires, Cordoba, Rosario, Mendoza, Tucuman, La Plata, Mar del Plata, Salta, Santa Fe, San Juan, Resistencia si Neuquen.
Aproximativ 85% din populatia argentiniana este de origine europeana. Spre deosebire de majoritatea tarilor latino americane, Argentina are destul de putini mestizos, stramosii argentinieni, totusi numarul lor s-a marit in ultimul timp. Emigrarea europeana a fost incurajata oficial de catre Guvernul Argentinian, aproximativ 6.608.700 de europeni s-au stabilit in aceasta tara.

No comments:

Post a Comment