25/05/2010

Agricultura in America de Sud

In Brazilia se cultiva in spatii mari arbori de cauciuc, in special in Amazonia. Se mai cultiva si cacao, porumb, orez, manioc, fructe tropicale.
Chiar daca continentul sud american este in procent de 50% impadurit, industria forestiera este orientata mai mult spre pietele interne. Cea mai mare parte a lemnului provine din bazinul amazonian unde mari intinderi de padure sunt defrisate pentru a fi transformate in pasuni si terenuri arabile. Brazilia este pe locul trei in ceea ce priveste productia de pin de Parano.
Printre recoltele tropicale cea mai importanta este cafeaua, aceasta fiind produsa in special in sud estul Braziliei si in vestul si centrul Ecuatorului. 
Cuba asigura fructe pentru export si struguri pentru vinificatia faimoasa in toata lumea. Cea mai importanta regiune agricola este Marea Vale, campie centrala fertila si calduroasa, unde se cultiva cereale, lamaiul, portocalul, vita de vie si maslinul.
Pe marile campii ale Cubei se cultiva trestie de zahar iar in vestul indepart predomina orezariile. Alcoolul provenit din trestia de zahar este un important combustibil pentru masini. Agricultura practicata in centrul statului

Solurile argentiniene variaza in fertilitate si posibilitate de cultivare, pampasul este perfect pentru cultivarea cerealelor. Spre deosebire de Pampas, pamantul argilos din Patagonia si Sudul Argentinei este inutil pentru cultivarea cerealelor. Campiile naturale ale acestei regiuni sunt folosite in principal pentru pascutul oilor.
Agricultura din Peru constituie principala ramura a economiei statului, se cultiva porumb, grau, orez, arahide si citrice. De asemenea, in zonele de coasta se cultiva cafea.

No comments:

Post a Comment