24/05/2010

Rezervatii naturale ale continentului America de Sud

In Cuba 80 de rezervatii naturale nationale si 195 rezervatii naturale locale protejeaza 14% din teritoriul insulei, acestea incluzand 14 parcuri nationale, 22 de rezervatii ecologice si 8 rezervatii naturale. Sapte zone protejate sunt declarate de UNESCO rezervatii de biosfera: Peninsula de Guanahacabibes si Sierra del Rosatio, Baconao si Cuchillas, Parque National Alexander Von Humboldt, Parque Nacional Cagues-Santa-Maria.
Parcul National Alexander von Humboldt este situat in partea de est a Cubei si cuprinde o diversitate mare a reliefului, florei şi faunei. Astfel pe o suprafata de 71.140 ha  sunt varfuri ca "El Toldo"  cu ecosisteme diferite, cranguri de mangrove, cat si un numar mare de pasari.
Guanahacabibes National Park este una dintre cele mai mari rezervatii naturale din tara, aici fiind adapostite peste 172 specii de pasari dintre care 84 sunt migratoare. Tot aici sunt si patru specii de testoase marine care au supravietuit in Peninsula Guanahacabibes.
Parcul National Talampaya se afla in nord-vestul Argentinei, in provinciei La Rioja. Rezervatia are o suprafata de 270.000ha fiind caracterizata de o clima uscata tropicala cu aspecte desertice pe valea Rio Talampaya. Tot in Argentina mai gasim si parcurile nationale Lihue Calel situat in provincia La Pampa si Parcul National Quebrada del Condorito din Cordoba.

No comments:

Post a Comment