03/05/2010

Preistoria continentului Nord American (ere, vestigii, dovezi ale vechimii)

Istoria Americii a inceput acum 12.000 de ani in urma, odata cu sosirea primilor imigranti din Asia, pe vremea cand cele doua continente erau legate de uscat. Acestia s-au raspandit pe teritoriul Americii de Nord si de Sud, s-au adaptat la conditiile locale si au format diferite triburi, sau altfel zis "natii". Popoarele de bastinasi americani si-au dezvoltat propria cultura, limba si identitate.
Columb a fost primul european care a descoperit bastinasii americani, insa crezand ca a ajuns in India de Est i-a numit pe acestia "los indios", adica indieni.
Din Europa, spaniolii au fost primii care s-au stabilit pe acest teritoriu si s-au folosit de resursele noului continent, acestia venind in calitate de cuceritori. Pe parcursul urmatoarelor decenii au aparut si coloniile olandeze iar in anul 1637, suedezii au creat colonia numită Christina.
Istoria Mexicului fascineaza prin cultura Maya, una din cele mai vechi civilizatii, ai carei locuitori, mayasi faceau comert in Marile Campii.
Locuitorii de origine ai Canadei au fost renumitii inuiti, vorbitori de limba franceza si supusi regelui Frantei.
Alti locuitori faimosi din America sunt eschimosii, care ne fascineaza prin modul lor de viata dur pe taramul ghetii si al frigului permanent.

No comments:

Post a Comment