27/05/2010

Administratia interna a tarilor din America de Sud

Politia Federala din Argentina (AFP - Argentine Federal Police) este o forta de politie a guvernului federal argentinian. Detasamentele AFP au ca responsabilitate principala Districtul Federal din Buenos Aires. Politia din Argentina este subordonata Ministerului de Interne si este condusa de generalul Nestor Vallecca.
Aplicarea legii in Cuba este responsabilitatea Fortelor Nationale Revolutionare de Politie aflate in administrarea Ministerului de Interne cubanez.
Una din cele mai importante companii aeriene din continentul sud-american este LAN Airlines SA, care are sediul in Santiago, Chile. Ca si companie aeriana este una dintre cele mai mari companii aeriene din America de Sud, cu zboruri catre intreaga America Latina, Statele Unite, Canada, Caraibe, Oceania si Europa. Este totodata si un membru al aliantei aeriene Oneworld
O alta companie aeriana renumita este  compania Avianca SA din Columbia infiintata la cinci decembrie 1919, cand a fost inregistrata initial sub numele SCADTA. Acesta are sediul in Bogota si este cea mai mare companie aeriana din Columbia. Compania aeriana Avianca impreuna cu filialele sale are cea mai extinsa retea de destinatii din America si una dintre cele mai mari si mai moderne flote de aeronave.
Aerolineas Argentinas este cea mai mare companie aeriana interna si internationala din Argentina si are sediul in Buenos Aires. Istoria companiei aeriene a inceput in anul 1929 cand Guvernul argentinian a realizat ca datorita dimensiunii georgrafice variate a tarii este nevoie de o legatura de transport rapid intre zonele rurale si orasele mari. Primele doua zboruri au fost in Mendoza si Posadas, iar primii piloti ai companiei au fost francezii Jean Mermoz si renumitul scriitor Antoine de Saint-Exupery.

No comments:

Post a Comment