19/05/2010

Orase cu obiective turistice in Statele Unite ale Americii

Printre locatiile care cuprind obiective turistice senzationale se numara cateva orase mari din statele Unite ale Americii vestite prin cladirile inalte supranumite “zgarie nori”.
Cea mai inalta cladire dintre toate este Turnul Sears din Chicago care are peste 100 de etaje si ilveti gasi in multe din cartile postale sau fotografiile turistilor.
Unul dintre orasele cele mai vizitate de turisti este New York. Principalul obiectiv turistic il reprezinta insula Manhattan, inima orasului New York, cu celebrele strazi Fifth Avenue, Broodway dar si cu teatre si cinematografe celebre. Ca monumente arhitecturale implicate in circuitele turistice locale gasim Cladirea Dakota, Opera Metropolitan, Bursa, Cladirea Naţiunilor Unite, Empire State Building, Statuia Libertatii si faimosul Central Park.
Washington, capitala S.U.A., constituie un centru turistic inca din secolului al XIX-lea si aici gasim Casa Alba, Capitoliul, Cladirea Pentagonului, Biblioteca Congresului.
Philadelphia a fost prima capitală a S.U.A. si se distinge ca si obiective prin monumentele sale istorice: Independence Hall, Congress Hall, Casa Iacob Graff.
Turismul este atras de orasul Miami care este una din cele mai cautate destinatii din SUA, datorita plajelor cu nisip fin, oceanului si palmierilor, fiind o metropola  cu turism exotic si multicultural. In anul 2000, populatia orasului era de 362,470 locuitori, iar a intregii arii metropolitane, care include comitatele Miami-Dade, Broward şi Palm Beach de 5,4 milioane persoane.

Boston este capitala statului Massachusetts din Statele Unite ale Americii, fiind cel mai mare oras din intreaga regiune cunoscută sub numele de Noua Anglie, fiind capitala neoficială a acesteia. Orasul a fost infiintat in anul 1630 si este unul dintre cele mai vechi si bogate centre ale vieti culturale, stiintifice si financiare din SUA. Boston este unul dintre cele mai vechi orase turistice nord-americane si fiind principalul centru cultural din secolul al XIX-lea.
Cascada Niagara situata la granita dintre statul nord american New York din SUA şi provincia Ontario din Canada in limba engleză cascada fiind denumită "Cascada Niagara (New York)" respectiv "Cascada Niagara (Ontario)" la fel ca si oraşele din apropiere care atrag turistii ambelor tari. Pe partea nord americana cascada are o latiime de de 363 m, apele cascadei cad de la 21 metri, iar pe cea canadiană cu o latime 792m, in forma de potcoava caderea de apa fiind 51 metri.
Salt Lake City se gaseste în Valea Salt Lake, avand o vecinatatea muntoasa,cu cea mai buna zapada din lume, ceea ce face ski-ul un sport local atragand turisti din toate colturile lumii. In nord-vestul orasului se regaseste salina care are un efect de moderare a temperaturilor in timpul iernii, care rareori scad sub -20°C.

No comments:

Post a Comment