24/05/2010

Flora continentului America de Sud

Vegetatia in Muntii Anzi este formata din paduri de foioase si de conifere iar in campii, vegetatia predominanta este reprezentata de padurea ecuatoriala. In campia litorala, vegetatia este saraca, formata din maracinisuri si ierburi marunte.
 Argentina este faimoasa pentru intinsul Pampas inverzit, insa flora tarii este mult mai diversificata, pornind de la mlastini subtropicale, paduri de roscoave sau de palmieri, pana la arbusti de desert, stepe intinse si chiar si tundra. Pampasul este o campie bine irigata, cu o diversitate de arbusti pitici si ierburi, numite de argentieni „monte”. Speciile de plante importante sunt: guayabo colorado si ceibo, ultimul fiind simbolul national al Argentinei. Cea mai spectaculoasa zona umeda este Esteros del Ibera, unde insulele plutitoare adapostesc o multime de pasari, mamifere si reptile.
Padurile subtropicale predomina in cea mai mare parte a provinciei Misiones, unde mai mult de nouazeci de specii diferite de copaci cresc in Parcul National Iguazu.
Padurile de foioase si conifere se gasesc in regiunea lacurilor patogoneze, in Chile, predominand de regula, fagul suedez, coniferele fiind mai rare.
Simbolul Cubei este palmierul regal care impodobeste chiar si blazonul national. Cuba are nouazeci de speci de palmieri, inclusiv antediluvianul si palmierul de pluta, care este o specie pe cale de disparitie. Printre cele mai uimitoare specii de copaci se numara copacul urias, arborele de bumbac matasos numit ceibas. Floarea nationala este mariposa blanca sau fluturele alb.
Vegetatia in Brazilia este dominata in nord de padurea ecuatoriala numita aici selvas. Pe platouri se dezvolta vegetatia de savana si stepa, cu ierburi inalte si putini arbori.

No comments:

Post a Comment