08/05/2010

Industrie si afaceri in America de Nord

Dezvoltarea industriei si afacerilor pe continentul nord american

se bazeaza in principal pe resurse de energie si materii prime. Se exatrg imense cantitati de carbune, petrol si gaze naturale cat si cantitati de cupru, fier, nichel. Marile si oceanele sunt producatoare de energie electrica, aici gasindu-se peste 90 de centrale, America ocupand primul loc in productia de energie electrica.
Minereurile de fier se exploateaza in sud -vestul Lacului Superior si in partea sudica a Muntilor Appalasi. Aceasta regiune detine locuri de varf in domeniile informaticii, aeronauticii, telecomunicatiilor, cercetarilor spatiale, dezvoltandu-se astfel industria metalurgica si cea a constructiilor de masini. Principalele centre de afaceri ale constructiei de masini sunt in Detroit si Cleavland, Chicago si Baltimore.

Industria chimica este concentrata in aceasta zona, remarcandu-se prin afaceri, import si export de ingrasaminte, mase plastice, medicamente, cauciuc sintetic. Tot in aceasta regiune se gasesc bogate zone de padure ceea ce a dus la dezvoltarea industriei de prelucrare a lemnului.
Cele mai dezvoltate ramuri industriale sunt: industria textila, industria alimentara si industria de pielarie si incaltaminte.

No comments:

Post a Comment