11/05/2010

Administratia interna a Statelor Unite ale Americii - structura si dotare

Printre cele mai importante structuri din Administratia interna a Statelor Unite ale Americii, pe langa renumita politie cu serifi, se numara Biroul Federal de Investigaţii (FBI) este o agentie din Statele Unite a departamentului de justitie, care serveste atat ca un organism federal de ancheta penala cat si ca agentie de informatii interne. FBI-ul are competenta de investigatie asupra incalcarii a peste 200 de categorii de infractiuni federale. Motto-ul companiei este "Fidelitate, Curaj, Integritate", corespunzătoare initialelor FBI. Sediul FBI este situat in Washington.
United States Army este denumirea oficiala a Armatei Statelor Unite ale Americii. United States Army este una din fortele militare a Statelor Unite, avand ca responsabilitate primara operatii militare lansate pe uscat. Armata Statelor Unite este condusa de Departamentul Armatei SUA al carui lider este Secretarul Armatei, care se ocupă de partea administrativa.
Un factor important ce a contribuit la dotarea trupelor americane este reprezentat de prima companie de aviatie, North American Aviation
care a fost infiintata in decembrie 1928 de catre Clement Chei, ce si-a dorit sa investeasca mai degraba intr-o serie de afaceri de aviatie decat sa devina un producator de aeronave. North American Aviation a fost un constructor aeronautic important din Statele Unite. A conceput cu producerea P-51 Mustang, B-25 Mitchell, F-86 Sabre, X-15, precum si versiunea initiala a bombardierului B-1 Lancer, echipamente prezente si astazi in dotarea Administratiei interne.

No comments:

Post a Comment