18/05/2010

Muzee si monumente in America de Nord

Washington DC adaposteste nenumarate opere de arta, monumente si este una dintre cele mai populare destinatii ale turistilor in SUA. National Mall este o zona mare, deschisa, situata in centrul orasului adapostind multe alte monumente si statui ale liderilor americani de-a lungul timpului.
Faimosul Institut Smithsonian este localizat in districtul Washington DC si cuprinde o serie de muzee printre care: muzeul Anacostia, Muzeul National de Istorie Americana, Muzeul National al Indienilor Americani, Muzeul National de Istorie Naturala, Muzeul National de Arta si Muzeul National de Zoologie.
Casa Alba este rezidenta oficiala si principalul loc de lucru pentru presedintele Statelor Unite. Imaginea Casei Albe se afla pe spatele bancnotei de 20$.
Cladirea Capitoliului in SUA este cladirea care adaposteste Congresul Statelor Unite, aripa de nord gazduieste camera Senatului iar aripa de sud, Camera Rprezentantilor. Deasupra acestor camere se afla o galerie de unde oamenii vizitatorii pot vedea lucrarile Senatului si ale Camerei.
Montreal este cel mai mare centru cultural al Canadei si Provinciei Quebec, dispunand de un Muzeu al Artelor Frumoase si un Muzeu de Arta Contemporana. In complexul din Place des Artes gasim Muzeul de Arta Contemporan si teatrele Opera din Montreal si Orchestra Simfonica.
Complexul olimpic din estul orasului include un modern muzeu ecologic. Orasul Montreal este faimos pentru frumoasele sale biserici, Catedrala Marie-Reine-du-Monde, Bazilica Notre-Dame, Biserica Saint Patrick si Oratoriul Saint-Joseph.
In Ciudad de Mexic se poate vizita Muzeul de Antropologie, renumit pentru piata plutitoare din Xochilimilco, piata Bazar del Sabado si Basilica de Guadalupe.
Situl Palenque este cel mai impresionant sistem de ruine mayase din intregul Mexic. Chiar daca este un sit arheologic de dimensiuni mici, se remarca prin cele mai bune exemple de arhitectura, sculptura, acoperisuri specific mayase si basoreliefuri.

No comments:

Post a Comment