11/05/2010

Administratie financiara si fiscala a Statelor Unite ale Americii

Statele Unite ale Americii dispun de un sistem paralel de impozitare a veniturilor, atat pentru impozitele directe, cat şi pentru cele indirecte.
Majoritatea statelor americane percep impozit pe venit, impozit pe profit şi o taxa generala asupra vanzarilor
Impozitarea veniturilor se face pe baza unui barem progresiv, cotele de impunere variind între 10 -35%. Castigurile din capital si dividendele primite de o persoană fizica sunt considerate venituri impozabile; castigurile din capital si dividende sunt impozitate cu 5% sau 15% pentru veniturile ce ating plafonul superior de impozitare.
Prima banca centrala, Banca Americii de Nord, a fost supravegheata prin Congresul Continental de catre Robert Morris, congressman si bancher, in anul 1781. Prima banca a Statelor Unite si-a atins rapid potentialul, emitand milioane de dolari
in bancnote si a adunat depozite de 2 milioane de dolari.
Bank of America si-a inceput activitatea ca Bank of Italy in anul 1904, in orasul San Francisco, la initiativa lui Amadeo Giannini, pentru a veni in ajutorul imigrantilor. In prezent, Bank America este cea mai mare banca din SUA, cu o cifra de afaceri de peste 117 miliarde de dolari, privata si in proprietatea lui Warren Buffet unul din miliardarii de top din lume.

No comments:

Post a Comment