07/05/2010

Rezervatii naturale ale continentului America de Nord

Rezervatia Everglades din SUA adaposteste peste 36 de specii pe cale de disparitie sau protejate, printre care pantera de Florida, crocodilul american si lamantinul. Peste 350 de specii de pasari, 300 de specii de pesti de apa dulce si sarata, 40 de specii de mamifere si 50 de specii de reptile traiesc in Rezervatia naturala Everglades.
Parcurile nationale Banff si Jasper din Muntii Stancosi sunt considerate unele dintre cele mai spectaculoase rezervatii naturale din America de Nord. Parcurile adapostesc o fauna diversa: caprioare, cerbi elk, elani  moose, urs negru si grizzly, lupi, puma.
Northeast Greenland este cel mai mare parc natural din lume, cu o suprafata de 972.000km2, suprafata care ar cuprinde aproximativ 163 de tari.
Parcul adaposteste ursi polari, morse, vulpi polare, iepure arctic si o multime de specii de pasari cum ar fi gasca cu cioc scurt, potarnichia, corbul.
Parcul Yellowstone a fost primul parc national din lume, fiind cel mai mare din SUA, cu o suprafata de 8.978km2. Parcul este renumit datorita izvoarelor sale termale, a gheizerelor cat si datorita prezentei unor animale ca ursul grizzly, bizonul, lupul.

No comments:

Post a Comment