20/05/2010

Obiective turistice insulare in America de Nord: Hawaii, Maui, Prince Edward, insulele Virgine Britanice

Insulele Hawaii constituie un arhipeleag cu nouasprezece insule precum si alte mici insulite, localizat in SUA si fiind al 50-lea stat american. Hawaii este poate cel mai neobisnuit stat american, individualizat de o cultura aparte, construita prin interactiunea diferitelor etnii care convietuiesc in pace pe aceeasi insula de zeci de ani. Diversitatea peisajelor din Hawai includ si munti care se ridica la 4000 m deasupra nivelului marii; plaje aurite inconjurate de palmieri; faleze magnifice si canioane; paduri dese si teritorii acoperite cu arbusti teposi, totul spre extazul turistilor.
Insula Maui este una din cele mai cautate destinatii turistice exotice din lume, ocupand locul al treile in topul celor 10 insule din lume, in anul 2008. Maui este numita si „Insula Prietenoasa” datorita ospitalitatii locuitorilor. Partea estica este o arie muntoasa care se ridica la o inaltime de 1512 m iar in partea nord-estica stancile ajung la o inaltime de 1000m deasupra nivelului marii.
Insula Prince Edward a devenit insula acum 5.000 de ani iar capitala ei Charlottetown a fost fondata in 1768. Charlottetown este Centrul Istoric national Province House, considerat unul dintre cele mai frumoase exemple de arhitectura georgiana din Provinciile Maritime.
Aici se gaseste si un parc national, care desi este unul din cele mai mici parcuri din Canada, atrage vizitatorii prin plajele sale spectaculoase.
Insulele virgine britanice, cu capitala la Road Town, sunt formate din Tortola, Gorda Virgina, Anegada, Insula Petru, Insula sarii, Insula Carnii, Insula Cooper si multe alte insule mici. Pe Insula Gorda se afla una din cele mai frumoase plaje din lume, plaja Little Dix Bay.

No comments:

Post a Comment