18/05/2010

Sport, plaje si activitati nautice in America de Nord

America de Nord este dominata de multe sporturi fiind o gazda deosebita prin prisma locatiilor propice si a amenajarilor sportive.
In Canada cultura sportiva consta intr-o varietate de jocuri, cele mai frecvente fiind hochei pe gheata, fotbal canadian, baschet, fotbal si baseball. Cele mai mari stadioane din Canada sunt: Rogers Centre din orasul Toronto si Olympic Stadium din Montreal. Cel mai renumit centrul de schi este Saint Sauveur, unde 5 statiuni sunt iluminate, adica in total 73 partii schiabile. Cele mai frumoase plaje din Canada sunt Grand Beach de pe lacul Winnipeg, Manitou Beach, Little Limestone Lake Park Reserve, Wasaga Beach.
In SUA, Keystone din Colorado este cea mai mare partie de schi. Aproape la fel de mare Squaw din California are mai mult de 5 km de partii nocturne.
In SUA cele mai renumite arene si stadioane sunt: Izod Center, o arena multi-functionala din New Jersey, Madison Square Garden din orasul New York si arena United Center din orasul Chicago.
Pe locul doi in topul celor mai renumite plaje se afle Miami Florida unde au loc campionate de surf deoarece pe aproape toata coasta valurile ating pana la 10m. Aici scufundarile sunt periculoase datorita valurilor foarte puternice si a taifunurilor ce strabat coastele oceanice. In Florida are loc si renumitul carnaval Calle Ocho Festival.


In Mexic Stadionul Azteca este una din cele mai emblematice arene din lume unde joaca echipa nationala a Mexicului.
Daca relaxarea pe plaja face parte din programul tau turistic, Cancun si Riviera Maya de pe coasta peninsulei Yucatan sunt cele mai populare destinatii turistice din Mexic unde poti face scufundari, snorkeling si scuba diving. Din pacate, plajele nu se preteaza pentru surfing dar de la Punta Cancun la Punta Nizuc se poate face surf pe valuri de aproape 3m. Cel mai popular loc din Cancun este rezervatia naturala acvatica unde pot fi vazute cateva dintre cele mai rare specii de pesti.

No comments:

Post a Comment