18/05/2010

Literatura in America de Nord

Printre scriitorii canadieni de renume international se numara Robertson Davies, cu lucrarea sa cea mai apreciata „The Cunning Man”, Margaret Atwood cu lucrarea „Oryx and Crake” si Mordecai Richler din Montreal, cu lucrarea „Barney’s Version”. Printre scriitorii de lucrari istorice amintim pe celebrul Pierre Berton cu peste 40 de carti de istorie a Canadei.
Primele carti din Mexic au fost codexurile scrise pe papirusuri sau piele de animale. Mayasii au creat doua dintre cele mai importante carti ale Mexicului, care relatau evenimente istorice.

Una din cele mai importante inregistrari ale cuceririi spaniole este „La Historia Verdadera de la Conquista de Nova Espana” scrisa de scriitorul Bernal Diaz del Castillo. Dintre toate operele literare aparute in secolul al XX-lea, „El Laberinto de la Soledad” este cel mai relevant portret al psihicului poporului mexican.
In Alaska autorii s-au folosit de fictiune si poezie pentru a surprinde viata in Marele Tinut. Cele mai apreciate opere sunt: „Lupi obisnuiti”, un roman scris de Seth Katner, „O carte nemaipomenita” scrisa de Barbara Kingsolver, „Felul in care vine iarna” scrisa de autoarea Sherry Simpson.

No comments:

Post a Comment