25/05/2010

Administratie si structura politica in America de Sud


Cuba ca structura politica este un stat comunist sau o republica parlamentara condusa de un partid comunist care detine monopolul puterii politice. Fidel Castro a fost seful statului si seful guvernului din 1959 pana in anul 2008. A fost deasemenea membru al Adunarii Nationale a Puterii Populare din anul 1976, Prim Secretar al Partidului Comunist Cubanez si comandant suprem al fortelor armate. Din motive de sanatate, in iulie 2006, Fidel Castro a cedat conducerea fratelui sau, Raul Castro, care in februarie 2008 a fost numit presedintele Cubei. Partidul Comunist Cubanez este recunoscut ca singurul partid politic legal, dar ii este interzis prin lege să nominalizeze candidati.
Brazilia este o republica prezidentiala si se desfasoara intr-un regim democratic, presedintele fiind seful statului si guvernului. Actualul presedinte al Braziliei este Luiz Inacio Lula da Silva.
Politica Argentinei are la baza un sistem administrativ democratic, tara fiind o republica prezidentiala iar sistemul politic fiind de pluri-partid.
In republica Columbia presedintele este ales prin vot popular, fiind atat seful statului cat si seful guvernului. In anul 2002, in timpul mandatului presedintelui Alvaro Uribe, Ministerele si intreaga administratie au fost retructurate si birocratia a fost redusa.

No comments:

Post a Comment