17/05/2010

Centre culturale in America de Nord: film, teatru si opera

Primele filme realizate in Mexic au ajutat la popularizarea muzicii si stilului de viata al cantaretilor mariachi. Primele westernuri au fost filmate in nordul Mexicului. Cel mai faimos film mexican a fost Como Aqua para Chocolate lansat in anul 1990. In prezent, in Mexic sunt filmate din ce in ce mai multe pelicule, documentare si telenovele datorita peisajelor deosebite si preturilor scazute de cost.
In domeniul filmului, National Film Board of Canada, pregateste si sustine producatorii de film. Importante festivaluri de film sunt organizate in fiecare an in Toronto, Vancouver si Montreal. Actori canadieni faimosi ii includ pe Michael J. Fox, Carole Laaure, Christopher Plummer, Graham Greene.
In Canada cele mai faimoase centre culturale sunt: Confederation Centre for the Arts, unde se joaca versiunea muzicala a lui „Anne of Green Gables”, Imperial Theatre, The Play House. In Quebec gasim teatrele: Centaur Theatre care este principalul teatru de limba engleza din oras, Grand Theatre de Quebec, unde se pot viziona piese de teatru in limba franceza, dans si muzica simfonica.
In Mexic printre cele mai renumite centre culturale sunt: Centro Cultural Tijuana, Centrul Cultural El Nigromante, un cetru cultural de arte frumoase, situat in centrul Mexicului.
Teatrul din SUA ramane o forma populara de arta din America, distrand milioane de americani. Broadway Theatre este cea mai avansata forma a teatrului profesionist din Statele Unite si cuprinde 39 de teatre cu capacitate de peste 500 de locuri, care se afla in Theatre District din New York.

No comments:

Post a Comment