04/06/2010

Restaurante si mancaruri traditionale in America de Sud

Carnea de vaca este mancarea traditionala si marca Argentinei, care de obicei se gateste la gratar iar urmatoarea mancare preferata de argentinieni o reprezinta pastele. Pestele si fructele de mare sunt intalnite mai rar, iar carnea de pui, miel si porc sunt considerate de argentinieni ca facand parte unei alte grupe decat carne.
Restaurantele in Argentina servesc pranzul de la ora 12.00 pana la aproximativ 16.00 iar cina incepand cu ora 20.00. Majoritatea argentinienilor nici nu se gandesc sa mearga la cina la restaurant mai devreme de ora 21:00, iar multi merg chiar mai tarziu. Orice turist poate manca bine pentru 5 dolari americani sau mai putin, iar un „meniu ejecutivo” la restaurantele de top ajunge la 15 dolari americani. Cele mai bune restaurante din Argentina sunt: Contigo Peru, unde se poate manca andina, vita si legume la tigaie, numite de argentinieni „lomo saltado”, restaurantul El Obrero, care atrage o multime de celebritati din lumea fotbalului si showbiz-ului. Cafe Tortoni este un restaurant din Argentina cu o ambianta istorica si divertisment live, Bar Uriarte ofera turistilor mancare mediteraneeana, minipizzele mozarella cu arugula si rosii uscate la soare, iar daca doriti sa mancati peste trebuie sa va opriti la restaurantul Jangada. Restaurantul Nemo este cel mai bun restaurant cu fructe de mare din capitala, iar daca sunteti vegetarieni restaurantul Lobby este ideal pentru a servi salate si mancaruri vegetariene. Cafenelele, cofetariile si pizzeriile sunt deschise aproape non stop cu o pauza de la 02.00 pana la 06.00 dimineata.

Majoritatea restaurantelor in Cuba sunt de stat si servesc mancaruri traditionale ”comida criollo” iar in provincie turisti nu pot gasi decat „bacaditos”, adica sandvisuri cu sunca si branza. Chiar daca in alte tari fast-food-urile sunt foarte cautate de turistii, in Cuba acestea nu se ridica la standardele asteptate. Restaurantele cele mai cautate de turisti sunt: Comedor de Aguiar, unde calatorii ne recomanda sa incercam homarul fluture, restaurantul Tocororo, care este unul de elita, avand un specific criollo si continental. Un alt restaurant de lux este El Abanico, care are doar program de seara si unde se poate servi meniul creativ „ risotto de limba de mare cu nuci”. Pentru turistii care prefera mancarea frantuzeasca recomandam restaurantul La Torre si daca preferati sa luati masa in inima Havanei duceti-va la restaurantul La Paella.
Chiar daca pranzul sau cina se servesc acasa sau la restaurant, in Brazilia aceste doua mese sunt foarte importante: ele reprezinta un moment prielnic pentru a petrece timp cu cei dragi. Mesele nu se servesc in graba si brazilienii nu mananca niciodata in timp ce lucreaza la computer sau in timp ce citesc.
La pranz, brazilienii prefera sa ia masa in restaurante foarte frumoase cu preturi acceptabile, unde pot gasi meniuri "ca la mama acasa" si le pot servi direct din locuri special amenajate. Cina se serveste mult mai tarziu decat in SUA, de exemplu in orasele mari este ceva obisnuit sa vezi copii in restaurante, pentru ca acestia isi insotesc parintii si seara tarziu. Daca calatoriti in Brazilia trebuie sa incercati neaparat o mancare traditionala numita moqueca, care este o mancare cu origini indigene, un fel de amestec de diferite feluri de peste care sunt fierte intr-un vas de lut si servite apoi cu orez fiert in lapte de nuca de cocos.

No comments:

Post a Comment