12/06/2010

Arhitectura in America de Sud

De-a lungul secolelor, arhitectii cubanezi si-au demonstrat abilitatile remarcabile, orasul Havana mandrindu-se cu unul din cele mai frumoase colaje arhitectonice. Orasele de provincie atrag turistii din toata lumea cu constructiile lor coloniale. Orasul Trinidad a fost inclus in intregime in patrimoniul UNESCO, la fel ca si Havana veche si centrul istoric Santiago de Cuba. 
Arhitectul Oscar Niemeyer a realizat intre anii 1956 si 1961 toate construcÅĢiile cu destinatie publica si administrativa ale orasului nou Brasilia, capitala Braziliei. Cladirile realizate de Oscar Nyemeyer sunt adesea caracterizate ca fiind spatioase si expun structurile lor in mod elegant privirii.
Arhitectura argentiana a inceput inca din timpul colonizarii spaniole, orase ca Cordoba, Salta, Mendoza, Rosario si Buenos Aires reprezinta cel mai bine arhitectura acestei tari.
In Columbia, arhitectura s-a remarcat inca din cele mai vechi timpuri prin celebrele statui de aur ale triburilor Tamaco. O importanta colectie de artizanat se gaseste si in siturile arheologice de pe coasta Pacificului.

No comments:

Post a Comment