15/06/2010

Sport, plaje si activitati nautice in America de Sud

Fotbalul este o mare pasiune a argentinienilor, a caror echipa nationala este aproape mereu in primele locuri ale clasamentului FIFA. Buenos Aires are sase echipe in prima divizie insa cu fani prea energici, de aceea este bine ca turistii sa se imbrace in culori neutre si sa evite locurile din spate.
Pentru turistii pasionati de sporturile de iarna din America de Sud, Las Lenas este cea mai apreciata statiune din Argentina datorita stratului generos de zapada. Cu ajutorul instructorilor de schi, partiile pentru incepatori sunt usoare si fara curbe. Las Penas are partii fantastice pentru free-riding, cea mai buna metoda de a ajunge acolo este cu elicopterul. Majoritatea turistilor care au fost acolo recomanda elicopterul pentru ca nu este scump si in plus vei ramane uimit de peisajul Anzilor. O alta statiune de schi foarte buna din Argentina este Chapelco Aventura aflata in regiunea lacurilor din Patagonia de Nord.
Sporturile nautice sunt cele mai indragite atractii turistice in America de Sud. Din Playa Popular in statiunea Mar del Plata inotatorii se arunca in apa calda. Nici Argentina si nici Patagonia nu ne vin in minte imediat atunci cand ne gandim la scufundari in jurul continentului sud american, ci plajele orasului Puerto Madryn care are ape limpezi, recife de corali naturale si artificiale si multi instructori de scufundari. Cu putin noroc turistii pot inota cu pinguinii in acest loc minunat Puerto Madryn. Un alt loc ideal pentru scufundari este langa plaja din Lobo Larsen, cea mai sudica statiune de la malul marii din Argentina.

Pe plajele din Cuba majoritatea hotelurilor turistice din Cayo Coco si Guilermo ofera scufundari in recifele de corali de la Jardines del Rey sau Jardines de la Reina.  Si recifele de corali din jurul Cubei ii atrag pe turistii de pretutindeni la snorkeling si scufundari unde in Bahia de Corrientes pot fi vazuti adesea rechinii balena.
Fotbalul brazilian este si el de asemenea renumit in America de Sud,  selectionata Braziliei ocupand locul cinci in clasamentul FIFA. Brazilia este tara care a cucerit cele mai multe titluri in fotbal, turistii isi pot aminti cu siguranta castigarea Cupei Mondiale de catre Brazilia de cinci ori la rand. Tot in Brazilia un sport renumit si indragit de turistii din toata lumea este Formula 1, soferii brazilieni castigand de foarte multe ori titlul de campioni mondiali. Brazilia este tara originara a voielui pe plaja, capoeira si vale tudo.

No comments:

Post a Comment