10/06/2010

Muzee si monumente in America de Sud

Fiecare oras de provincie cubanez are propria viata culturala care au loc de regula la Casa de cultura, unde se gazduiesc spectacole de bolero, rumba afro-cubaneza cat si expoziti de arta.
Principalele centre culturale din Cuba sunt: Asociatia de cultura Yoruba, “Casa de las Americas”, “Casa de la Cultura”.
In orasul La Plata, capitala provinciei Buenos Aires este o forta culturala cu universitati mari, teatre si cu cel mai bun muzeu de istorie naturala din tara, Muzeul de la Plata. Colectiile muzeului, in numar de douazeci si una, au fost lasate mostenire de exploratorul patagonez Francisco Pascasio Moreno. Fanii dinozaurilor vor gasi aici multe lucruri care sa le placa, in special reproducera unui Diplodocus in marime naturala, dar se pot observa si originile Pamantului, elemente de zoologie si botanica.
Alte centre culturale din Argentina sunt: Centrul Cultural Borges denumit dupa cel mai cunoscut scriitor argentinian Centro Borges, Centrul Cultural Ciudad de Buenos Aires, care este un labirint de galerii, muzee, sali de cinema si teatru.
In Brazilia turistii pot observa unul din cele mai frumoase muzee din Sao Paulo si anume Muzeul brazilian de sculptura, care adaposteste sali de expozitii cat si o gradina cu arbori tropicali si lacuri miniaturale.
In Columbia, cel mai vizitat muzeu de catre turistii este Muzeul Aurului, datorita colectiei sale bogate de bijuterii, aur, pietre pretioase, fiind in permanenta aglomerat. Alte muzeuri columbiene renumite sunt: Muzeul din orasul Bogota, care fascineaza turistii cu istoria si tradiitile acestui loc, Muzeul de Arheologie, frecventat mai ales datorita colectiei de ceramica si Muzeul de Arta Moderna, care are o suprafata expozitionala de peste 500m2.

No comments:

Post a Comment