19/06/2010

Turismul in Brazilia - Obiective turistice importante

Brazilia se remarca prin coasta oceanica lunga care ofera plaje intinse de nisip dar si conditii ideale pentru entuziasmatii de sporturi extreme. Majoritatea vizitatorilor vin aici intre decembrie si februarie, in timpul verii braziliene, insa tara este o destinatie placuta de vacanta pe tot parcursul anului cu multe obiective turistice.
In Brazilia, orasul cel mai cunoscut pentru turism este Rio de Janeiro, celebrul pentru bine cunoscutul carnaval de la Rio dar si pentru „Biserica revolutionara”, opera arhitectului care a proiectat si noua capitala a statului, Brasilia. Tot in Brazilia cea mai importanta atractie turistica este Cascada Iguazu, care desparte Brazilia de Argentina, care este mai inalta decat Niagara si mai intinsa decat Victoria. Cascada este impartita in 275 de cascade de apa, a caror inaltime variaza intre 60 si 82m. Regiunea Mato Grosso do Sol din Brazilia, ascunde multe lacuri subterane incredibile. Pestera Lacului Albastru este un monument natural cu interiorul format din stalactite, stalagmite si un lac albastru imens si extraordinar ce atrage milioane de turisti anual.

Cele mai renumite obiective turistice din Buenos Aires sunt: Plaza del Mayo, unde se desfasoara numeroase evenimente istorice, fiind totodata si sediul palatului prezidential Casa Rosada. Un alt obiectiv turistic cultural care nu trebuie ratat este Muzeul de Arte Latino american, care adaposteste colectii de arta din ultimele doua secole dar si Muzeul Evita, dedicat celei mai controversate fiice a Argentinei, Eva Duarte de Peron.

No comments:

Post a Comment