10/06/2010

Traditii, sarbatori si festivaluri in America de Sud

Cand ne gandim la continentul sud american primul lucru care ne vine in minte este tangoul argentinian care isi are originea in perioada cand acele „barrios” aveau o numeroasa populatie afro-americana. Inima tangoului este in Buenos Aires, unde in prezent se organizeaza si un festival de tango care captiveaza turistii. Primul festival de tango a fost tinut in decembrie la aniversarea zilei de nastere a legendei tangoului Carlos Gardel.
In Argentina domnisoarele sau cavalerii de onoare nu fac parte din ceremonialul de nunta, acestia sunt reprezentati de mama mirelui si tatal miresei care insotesc cuplul la biserica. O alta traditie locala este aceea ca inelele sa fie schimbate in timpul logodnei si nu in timpul depunerii juramintelor.
In Venezuela un rol important il are viata de familie, de aceea viitorul sot trebuie sa ceara intai tatalui permisiunea de a se casatori cu fiica sa.
In Brazilia traditia tine de organizarea anuala a festivalului de la Rio de Janeiro, punctul forte al distractiei este Sambodromul, singura strada unde multimea este organizata, astfel incat mijlocul strazii sa ramana liber pentru defilarea elevilor scolilor de samba. Carnavalul mai este denumit de bastinasi "Parada de Samba", samba inseamnand dans din buric.
In Argentina alte festivaluri care atrag majoritatea turistilor sunt: „Feria de Galerias Arte Predio Ferial” care are loc in a doua jumatate a lunii mai si cupride galerii de arta contemporane, „Festival Nacional del Folklore” care este cel mai bun festival folcloric al Argentinei, carnavalul „Norteno” care are loc in mai multe locuri din Quebrada de Humahuaca.
Cubanezii sunt inventivi in privinta distractiilor, foarte populare sunt petrecerile pe strada numite „cumbachas”. Majoritatea oraselor au o petrecere oraseneasca traditionala de strada in fiecare sambata noapte. Pentru aceste petreceri turistii au nevoie de propria ceasca pentru romul care se vinde la tarabele de pe strada. Festivaluri cubaneze sunt in luna mai ”Parada de 1 mai”, in iulie Festivalul International de Balet si in noiembrie Havana Biennale.

No comments:

Post a Comment