13/07/2010

Rezervatii naturale din Europa

In Europa prima rezervatie naturala a fost creata de catre Napoleon al III-lea la 14 august 1861, padurea Fontanbleu din Franta devenind rezervatie naturala. Un alt parc national francez este si Parcul National Cevenne, care adaposteste plante, precum “roua cerului”, lalele, crini, orhidee alpine dar si animale, precum caprioare, cerbi, mufloul sau capra de stanca.
Nu trebuie sa uitam nici de  Parcul National din Pirinei, fondat in anul 1967 si care are o lungime de aproape 100km2 , unde turistii pot admira masivul Vignemale, cel mai inalt varf din Pirinei si comuna Gavarnie. In anul 1963, a fost infiintat de presedintele Pompidou al Frantei primul parc din Europa care reuneste o suprafata protejata pe uscat si pe apa. Parcul adaposteste aproximativ 114 specii de pasari si o diversitate se specii de soparle si broaste, care nu mai exista pe continent. In Franta turistii pot vizita cele 21 de rezervatii nationale de vanatoare, cele mai renumite sunt: Chambord, Burrus si Les Bauget si cele 32 de rezervatii forestiere.
In Germania trebuie sa vizitati Parcul Eifel, care are rol de aparare a Padurii Hainsimsen, o padure de  foioase si conifere, care adaposteste o fauna si o flora diversificata, precum pisica salbatica, barza neagra sau soparla de ziduri. Un alt parc national din Germania este si parcul Wattenmeer, care este un loc ideal de popas pentru pasarile migratoare, datorita hranei din abundenta. Tot aici sunt adapostite si peste 15.000 de foci marine.
In Rusia exista circa 25 de parcuri nationale unde sunt ocrotite specii precum: tigrul siberian,cerbul silka, foca de Baikal iar in Romania rezervatia Naturala "Lebada Alba" a fost creata in 1998 si adaposteste  un numar insemnat de lebede albe.

No comments:

Post a Comment