26/07/2010

Agricultura in Europa

Cel mai mare producator agricol al Europei este Franta, unde se cultiva grau, orz, cartofi si sfecla de zahar, dar si cea mai mare cantitate de vita de vie, in special in zona Languedoc. Majoritatea vinurilor sunt originale din Bordeaux, Cote d ‘or si Champagne. Sa nu uitam si de sumedeniile de branzeturi, cautate de catre toti turistii care calatoresc in Franta.
In Italia agricultura ocupa 4% din forta de munca, cea mai raspandita cultura este cea de vita de vie, italienii numarandu-se printre producatorii mondiali de renume. Italienii se numara si printre marii producatori de masline si ulei de masline, dar si de portocale, smochine, curmale si nuci.
In Europa de Sud se cultiva in mod principal vita de vie, rodii, maslini si citrice mai ales in Grecia. In gradinile grecesti turistii pot observa migdali si nuci, iar pe campuri se cultiva in special grau, mai ales pe timp de iarna, datorita precipitatiilor, precum si sfecla de zahar, cartofi, orez. Maslinele sunt cele mai raspndite, Grecia ocupand locul trei lume, la furnizarea de ulei de masline,
In partea de est a Europei, in special in Rusia, agricultura se practica pe intinderi mari, cultivandu-se secara, grau, orz, sfecla de zahar, cartofi. In Siberia este foarte dezvoltata vanatoare de animale si pescuitul, mai ales in porturile Murmansk, Nahodka sau Ohotsk.

No comments:

Post a Comment