12/07/2010

Fauna continentului Europa

In Europa, turistii pot admira fauna bogata, de la egrete si pasari flamingo in Franta la pisica salbatica si muflonul din Italia si chiar vulpea polara si renul in Norvegia. In functie de regiunea aleasa, puteti observa o varietate de specii de animale, dintre care o mare parte sunt pe cale de disparitie si sunt adapostite in parcuri si rezervatii naturale.
Daca ajungeti in Franta o sa fiti incantat de diversitatea faunei, aici puteti intalni pasari, precum egrete, flamingo si fluierari in Camargue, ursi in Muntii Pirinei, vulturi, marmote, mufloni in Corsica.
Daca calatorim tot in Europa de Vest si vizitam Germania, putem admira caprioara, jderul, sturzul, privighetoarea si bufnita pitica.

Daca ajungem in sudul continentului, in Italia sigur o sa intalnim lupul, pisica salbatica, capra de munte si muflonul iar in partea de nord, intalnim renul, vulpea polara, boul mascat dar si elanul, cerbul, vidra sau jderul.
In partea estica a Rusiei, in tundra se adapostesc iepurele alb, potarnichea polara si lupul de tundra iar in taiga intalnim veverita, rasul, hermelina si samurul. In Rusia, parcurile nationale adapostesc specii de animale ocrotite de lege, precum tigrul siberian, cerbul, foca de Baikal.

No comments:

Post a Comment