21/07/2010

Industrie si afaceri in Europa

Economia si industria Europei este predominata de Franta este printre primele 5 puteri ale economiei mondiale, datorita resurselor variate si locul intai pe glob la productia de energie electrica. Marile concentratii industriale franceze sunt pe valea Rinului, Sena inferioara si zona Lyon. Franta este o tara fruntasa si in ceea ce priveste agricultura si viticultura, ocupand locul al doilea la productia de vinuri. Daca ramanem tot in partea de vest a continentului, observam ca Germania are cea mai mare economie nationala din Europa, fiind a patra din lume ca PIB. Germania este lider mondial si in exporturi si cel mai mare producator de turbine de vant. Daca calatoriti in Germania puteti participa la cele mai mari targuri si congrese internationale de comert, organizate mai ales, in orasele Hanovra, Frankfurt si Berlin.
Industria Europei de Est este dominata de subramurile industriei grele, precum siderurgia care este prezenta in Ural si in regiunea Moscovei, industria constructoare de masini mai ales in Moscova, St. Petersburg, Taritan si industria chimica prezenta, in special, in peninsula Kola si in orasle din sudul Siberiei, precum Omsk,Tomsk, Irkutsk.
Daca alegem Italia ca destinatie de vacanta sau de afaceri este bine de stiut ca este o tara cu economie dezvoltata, ocupand locul 5 pe glob, in special datorita materiilor prime. Industria italiana este mai dezvoltata in nord, mai ales in zona Torino-Milano-Genova.  Italia se remarca datorita industriei textile si industriei alimentare. Industria textila prelucreaza materie prima autohtona, precum lana, canepa, fibre sintetice, ramura cea mai dezvoltata fiind cea de filatura de lana. In regiunele Piemont si Lombardia este dezvoltata industria pielariei si a confectiilor din piele, care este vestita pe piata mondiala.

No comments:

Post a Comment