06/07/2010

Clima si temperatura specifica continentului Europa

Clima continentului european este variata datorita asezarii sale, predominand clima temperata, ceea ce face ca acest continent sa fie printre preferintele turistilor ca destinatie turistica.
In partea de nord a Europei, adica in Franta, Belgia, Olanda, Danemarca, Anglia si partea de sud a Norvegiei climatul este bland, cu veri scurte si racoroase si cu temperaturi care ajung la 10-15 grade C, in partea de vest intalnim o clima temperat oceanica, cu ape calde si temperaturi pozitive, insa cu furtuni numeroase iarna.
In centrul si estul Europei predomina clima temperat continentala  cu ierni lungi si geroase si veri scurte si calduroase.
In Germania la Berlin temperatura medie in luna ianuarie este de 10grade  C iar in luna iulie 19 grade C, iar in Hamburg in aceleasi luni este de 0 grade C si 18 grade C.

In Bratislava temperatura medie a luni ianuarie este de -7 grade C, iar cea a lunii iulie 19 grade C. In Gdinynia, Polonia temperatura medie a luni iulie este de 17 grade C, cea a lunii ianuarie -1 grad C, iar in Varsovia 2 grade grade C, respectiv -3 grade C.
Datorita influentei oceanului, clima Belgiei este moderata si bogata in precipitatii. Temperatura medie in Bruxelles este 2 grade C si 17 grade C in ianuarie respectiv in august.
Nord-vestul Frantei are o clima blanda oceanica, in est iarna este mai geroasa, vara mai calda, in centrul si estul Frantei turistii intalnesc o clima cu caracter continental. Temperatura medie anuala indica 15 grade C in sudul Frantei si 10 grade C in partile de nord.

No comments:

Post a Comment