01/05/2012

Magazine de cumparaturi in Europa

 Magazine de cumparaturi in Milano

Multi cred ca daca ar exista un oras care sa concureze cu Parisul pentru titlul de capitala a modei la nivel mondial, acela ar fi Milano. Acesta este Mecca pentru dependentii de moda si exceleaza la capitolul designeri riverani. Buticurile exclusiviste vand unele dintre cele mai sofisticate articole de moda.
Milano a fost orasul lansarii pentru o multime de designeri cunoscuti, cum ar fi : Versace, Prada, Dolce & Gabbana si Armani, ei si-au deschis primele buticuri aici. Pentru cei care cauta ceva mai accesibil, Milano ofera o multitudine de optiuni pentru cumpararea articolelor de moda noi si second-hand. Printre acestea se numara: Quadrilatero d'Oro (Cadrilaterul de Aur), Navigli, Corso Buenos Aires, Galleria Vittorio Emanuele si Corso Vittorio Emanuelle II.
Indiferent daca le cumparati de la un butic al unor designeri de top sau de la un mic atelier artistic, obiectele milaneze de design interior vor aduce eleganta italiana in casele dumneavoastra.
Mascarpone, faimoasa crema de branza, provine din zona Milano si este folosita pentru a pregati deliciosul desert tiramisu. O puteti gasi in magazinele de specialitate milaneze.


Magazine de cumparaturi in Paris

Daca apreciati micile placeri ale vietii, Parisul este locul potrivit pentru dumneavoastra. Moda fiind cea mai importanta calitate a sa, orasul ofera un numar mare de locatii unice pentru cumparaturi, dat fiind atmosfera captivanta a bulevardelor fascinante plina de vanatorii de chilipiruri.
Parisul este o Mecca haute-couture pentru cunoscatori. Magazinele exclusiviste ale designerilor de top sunt imprastiate in tot orasul si se pare ca fiecare strada din Paris gazduieste un important trend-setter. Important este faptul ca, casele de moda de top nu reprezinta singura sursa de imbracaminte la moda. In Paris, casele de moda de renume coexista atat cu buticurile second-hand cat si cu brandurile populare internationale. Unele dintre locatiile importante se gasesc pe bulevardele: Rue de Fabourg Saint Honore, Avenue Montaigne si Place Vendome (Chanel, Chaumet, Dior, Lacroix si Yves Saint Laurent); Rue de Cherche-Midi si Rue de Grenelle; Champs Elysees (Guerlain Parfumerie, Virgin Megastore si Les Halles); bulevardul Haussmann (pentru cei pasionati de mall-uri); Pont Neuf (gazduieste complexul de cinci etaje La Samaritaine).
Mini modele ale Turnului Eiffel, cel mai faimos reper al Parisului, pot fi cumparate, practic, de peste tot si sunt disponibile in toate formele posibile: din aur si argint sau fibra colorata.
Cutiile limoge sunt cutii din portelan lucrate cu maiestrie decorate, de obicei, cu mici repere ale Parisului ce pot deveni niste cutii de bijuterii perfecte.

Magazine de cumparaturi in Londra

Timp de secole, Londra a fost cel mai important centru cultural si de tranzactionare din Europa. Noile tendinte care apar de la numeroasele sale studiouri artistice se raspandesc rapid in intreaga lume si influenteaza directia de dezvoltare a culturii populare. Impreuna cu Parisul si New Yorkul, Londra ofera cea mai buna experienta in materie de cumparaturi in ziua de azi. Unii afirma ca, capiatala britanica este cel mai scump oras dintre cele trei, in timp ce altii spun ca are cele mai bune oferte din intreaga lume.
Pozitia Londrei in topul capitalelor modei la nivel mondial este incontestabila. Cei care o viziteaza pentru prima data vor ramane fara indoiala coplesiti de o gama larga de etichete populare ale unor designeri celebri distribuite in multitudinea nesfarsita de mall-uri si buticuri stradale. Londra este un oras care cere punerea in aplicare a unui plan minutios pentru cei aflati in cautare de chilipiruri.
Oxford Street si Regent Street constituie celebrul district de vanzare cu amanuntul ce se intinde tocmai de la Marble Arch pana la Picadilly.
Boond Street este strada cea mai scumpa din Londra si este locul unde se gasesc cele mai multe magazine ale unor designeri celebri.   
East End's Brick Lane, situat in inima cartierului India Banglatown, este fara indoiala in centrul atentiei pentru iubitorii de moda vintage.
Knightsbridge este fara indoiala un reper ce nu trebuie ratat in turul magazinelor din Londra, aici puteti gasi magazinul celebrului Harrod.
Stiati ca:
- Londra are in total peste 30.000 de magazine si 300 de piete in aer liber;
- peste 200.000.000 de cumparatori viziteaza Oxford Street in fiecare an;
- Hamley`s de pe Regent Street este unul dintre cele mai mari magazine din lume;
- in jargonul local Marks & Spencer este numit Marks & Sparks;
- celebra casa de licitatii Sotheby`s se afla pe Bond Street.

No comments:

Post a Comment