24/01/2012

Restaurante si mancaruri traditionale in Europa


Europa are unele dintre cele mai bune restaurante din lume, fiind cunoscuta pentru cele mai bune bucatarii. Daca se intampla sa vizitati Anglia, nu o puteti face fara a vizita Restaurantul The Fat Duck. Este cel mai important restaurant din Europa. Acesta a fost catalogat ca al doilea restaurant din lume. Restaurantul a fost conceput intr-un stil modest avand lookul unei cabane obisnuite. Restaurantul Fat Duck a pornit ca un restaurant francez ce a fost pus in functiune de bucatarul-sef Heston Blumenthal in Berkshire. Acest loc ofera extazul unei seductii culinare adevarate.
Restaurantul Pierre Gagnaire din Paris, este fara indoiala cel mai bun restaurant din Franta. Bucatarul-sef Pierre Gagnaire experimenteaza cu aromele franceze eficient si adauga unicitate pentru fiecare reteta oferita.
Restaurantul The Noma aflat in Copenhaga, Danemarca, este renumit pentru barurile sale de martini si delicatesele asiatice combinate cu cele traditionale.  
In restaurantul Gambero Rosso, situat in San Vicenzo, Italia, veti gasi cele mai bune preparate din carne, care va vor rasfata papilele gustative.


Nu veti experimenta preparate din peste mai gustoase decat la Restaurantul Louis al-XV-lea din Monaco, Franta, nicaieri in lume. Aici se gatesc preparate din peste remarcabile in arome indigene.
Daca sunteti in vacanta in Elvetia, aici se remarca doua restaurante: The L’Hotel de Ville, situat in Crissier, si Brasserie Lipp, situat in inima Zurichului. L`Hotel de Ville unul dintre cele mai sofisticate restaurante din Europa, ofera o alimentatie premium din toate punctele de vedere. Brasserie Lipp este originar din Paris, aici se fac cele mai bune feluri de mancare cu usturoi din lume. Carnea de pui cu unt si usturoi si sosul de rosii cu usturoi reprezinta cele mai indragite feluri de mancare.
Sa nu uitam de Hof van Cleve, situat in Belgia, are un look indigen, cu extravagante din branza si sunca. Desi se afla la tara, acesta ofera o ambianta surprinzator de rustica.
Olanda poate oferi deasemnea preparate ce pot dezmierda bolta palatina. Oud Sluis este unul dintre cele mai bune restaurante din tara. Din meniu nu lipsesc retetele din fructe, insa retetele din stridii fac toti banii.
Cracco Peck, afalat in Milano, capiatala modei din Italia va poate oferi orez cu sofran, cotlet de manzat in pesmet si tiramisu gatit in aburi. Daca va planificati o vacanta, un tur al Europei este cel mai bun mod de a va rasfata culinar vizitand macar unul dintre aceste restaurante.

1 comment:

  1. Varietatea aceasta de culturi si traditii (inclusiv culinare) fac din Europa un loc minunat, rafinat si atractiv.

    ReplyDelete