10/01/2012

Hoteluri si servicii hoteliere in Europa: Grecia, Italia, Spania, Suedia si Elvetia

Hotel Mystique (Santorini, Grecia): Sculptat considerabil in fata stancii Santorini, Mystique este chintesesnta paradisului grecesc. Fiecare dintre cele saisprezece apartamente are cate un balcon cu un pat de zi orientat cu fata spre mare. Detaliile bine gandite, precum pardoselile de calcar si textilele antice, piscina superba, beciul pentru vinuri si chiar restaurantele rafinate de pe marginea stancii, acestea compun genul de sanctuar care te inspira, ajutandu-te sa te ascunzi de lume, dar daca totusi vrei sa iei putin aer, ti se pun la dispozitie biciclete fara limita de timp cu ajutorul carora poti explora insula.

La Bandita (Toscana, Italia): Creat de un fost director al unei case de discuri care a renuntat la jobul sau pentru a-si indeplini visul de a deschite un hotel mic in Italia, La Bandida nu ofera o experienta specifica pentru zona Toscanei. Aceasta fosta ferma (situata intr-o rezervatie de doua mii de hectare) poate sa arate din exterior ca orice alta cladire din zona, dar interioarele sale sunt de un stil urban. Accentul pus pe alb aduce un sentiment de liniste, care este consolidat de vederile la 360 de grade ale Vaii Orcia. Oaspetii se pot caza in camere single sau pot rezerva toata propietatea daca vin in grupuri. Chiar mai atragator decat Wi-Fi-ul gratuit este politica bea-cat-de-mult-cappuccino-poti, un hammam de la fata locului va poate oferi recomandari cu caracter personal pentru orice, de la restaurante locale la orasele mici mai putin cunoscute, manastiri si castele.


Hotel Casa Morisca (Granada, Spania): Datand din secolul al XV-lea, aceasta mica bijuterie a fost numita pentru musulmanii care au ramas in Granada dupa cucerirea orasului. Multi dintre acesti artizani "morisco" au construit case utilizand stiluri si materiale din tara lor (forme de ipsos, arcade si plafoane din lemn). Curtea, in special, va va face sa simtiti ca si cum ati pasit inapoi in timp, cu o piscina decorata intr-un stil original si cu galerii sustinute de pilastrii si coloane. Camerele de oaspeti profita din plin de istoria bogata a cladirii, prezentand influente Nord-Africane si oferind in acelasi timp gradul dorit de contemporaneitate.

Grand Hotel Marstrand (Marstrand, Suedia): Acest hotel pitoresc situat pe o insula din largul Coastei de Vest a Suediei a fost o destinatie favorita pentru familia regala suedeza pentru generatii intregi - dovada ca unele lucruri nu isi pierd stilul. De fapt, farmecul sau de durata este ceea ce atrage turistii, care vin pentru a scapa de graba de zi-cu-zi. Accesul pentru masini fiind interzis, plimbatul pe strazile de la Cetatea Carlsten pana la portul plin de viata este o placere. In port, langa barcile de pescuit traditionale se alatura iahturi de lux ale turistilor care stiu ca a fi sub-cheie inseamna ceva mai mult decat a vedea sau a fi vazut. Deloc surprinzator, fructele de mare proaspete reprezinta punctul forte al restaurantului hotelului Grand Tenan.

The Dolder Grand Hotel (Zurich, Elvetia): Situat la inaltime, deasupra Zurich-ului intr-un cadru de padure luxurianta, acest elegant reper al Belle Epoque ofera vederi expansive asupra orasului, lacului si uneori, in zilele senine, asupra Alpilor. Arhitectura poate aduce in minte imaginea lui Heidi, dar interioarele sunt demne de cele mai moderne pied-a-terre-uri urbane. Camerele de oaspeti combina lemnul din esenta tare, calcarul Jura si culorile pamantii relexante cu o precizie stilizata, in timp ce semnatura a patru apartamente uimitoare este inspirata de trendsetterii atemporali (The Rolling Stones, actrita Giulietta Masina, sculptorul in plastic elevetian Iberto Giacometti si dirijorul Herbert von Karajan). De notat pentru turistii pretentiosi este Dolder Grand Spa, cu 4000 de metri patrati dedicati rasfatului.

No comments:

Post a Comment