09/01/2012

Hoteluri si servicii hoteliere in Europa: Austria, Belgia, Cehia, Anglia si Franta

In timp ce multi turisti viziteaza Europa pentru secolele sale de istorie, mai exista si cei care apreciaza atractiile curente - restaurante futuriste, cluburi de noapte si bineinteles hoteluri elegante. Unul dintre cele mai interesante lucruri la hotelurile europene este ca puteti avea ce-i mai bun din prezent si trecut, uneori in acelasi spatiu de cazare. De la o ferma toscana sofisticata pana la un loc de refugiu pe o insula eleganta, hotelurile europene ofera o gama larga de decor si stil arhitectural. In acelasi timp, un element ramane constant: caldura si ospitalitatea traditionala.


Hotel Goldener Hirsch (Salzburg, Austria): Hotelul Goldener Hirsch este o dovada ca a fi frumos nu trebuie sa insemne neaparat nou. Compus din trei case medievale, aflat la doar cativa pasi de casa lui Mozart, aceasta unitate de cazare continua sa fie favorita pentru celebritati, in special pentru cele care participa la Festivalul de la Salzburg. Cum ar spune orice decorator al secolului al-XXI-lea, kitsch-ul se intoarce cu o razbunare, asta ar pune acest hotel pe primele locuri in top. Holul sau are agatat pe el coarne de cerb, iar camerele clientilor sunt mobilate cu piese din stilul alpin pastrand un farmec ciudat al vechii lumi. Restaurantul, care serveste preparate din bucataria austriaca si o selectie superba de vinuri locale, este situat chiar in grajdurile hanului original.



Hotel Amigo (Bruxelles, Belgia): Renovat de Rocco Forte Hotel Group, hotelul Amigo este simbolul chicului belgian. Gazduit intr-o cladire apartinand stilului flamand, acesta este la doar cativa pasi de Piata Grand Place din inma Bruxellului. In timp ce este popular printre demnitarii aflati in vizita (nu lasati asta sa va descurajeze), acest hotel este orice altceva numai asezat nu. Tapiterii flamande sunt completate de picturi suprarealiste ce reprezinta personaje din cartile de povesti belgiene cum ar fi Tintin. Pentru cei care doresc o doza completa de arta-intalneste-stilul, trebuie sa ajunga in Magritte Suite. Servirea mesei este acoperita intr-o varietate de moduri, de la bucatariile creative italiene si mediteraneene la Ristoranti Bocconi pana la ora ceaiului de la Bar Amigo, care are vedere spre sala orasului pitoresc. La Clubul Martini, oaspetii pot proba un cocktail sau doua intr-o atmosfera care insufla o viata noua in scena "agitata dar nu amestecata".

Four Seasons Hotel Prague (Praga, Cehia): Unele grupuri hoteliere raman vesnic la moda, Four Seasons este unul dintre ele. Situat pe malul raului Valtava la doar cativa pasi de Podul Charles, ofera vederi de basm catre Castelul Praga. Oaspetii nu raman doar cu visul de a trai viata unui rege. Din totalitatea de patru cladiri ale propietatii, trei dateaza din secolele XVIII-XIX, iar stilurile lor neo-clasice, neo-renascentiste si baroce decoreaza apartamentele si sunt incorporate in camera de oaspeti. Hotelul poate oferi in orice moment acces la Wi-Fi si statii de alimentare pentru iPod, insa foarte putini gasesc eleganta din spa-urile sale calmante sau romantismul din restaurantul Allegro.

Langham Hotel (Londra, Anglia): Colectia Langham a debutat in 1865 prin locul emblematic de amplasare, acest hotel ramanand la fel de celebru acum ca si in urma cu 150 de ani. Dupa o renovare de 120 de milioane de dolari, aceasta doamna emgleza poate concura cu orice mare hotel, combinand clasicul (paduri din baldachin, ceai dupa-amiaza) cu ultima moda (piscina interiaoara amplasata in locul unui fost seif de banca valoreaza toti banii). Cazarea in aripa de vest ofera un acces mai usor la teatrele SoHo si la magazinele de moda de pe strada Carnaby, dar principalele atractii se gasesc in hotel-bucatarie europeana moderna la Roux at The Landau, degustari de bauturi din rom la stralucitorul bar Artesian si posibilitatea de a experimenta pentru prima data ceea ce a fost odata cel mai bun hotel pentru inalta societate Victoriana.   

Hotel Plaza Athenee (Paris, Franta): Putine hoteluri sunt la fel de venerate ca Hotel Plaza Athenee, unde nuante de auriu, bronz si rosu (semnatura propietatii) creaza o atmosfera de lux regal. Situat in unele din cartierele comerciale exclusiviste, hotelul a fost deschis in 1911. Camerele de oaspeti depasesc orice topuri (din toate punctele de vedere) cu mobilier Art Deco, Recency si Louis al-XVI-lea, cele mai ravnite camere avand vedere catre Turnul Eiffel. Restaurantul omonim al lui Alain Ducasse mentine hotelul in fruntea scenei culinare a orasului. De asemenea este de notat pivnita cu 35000 de sticle de vin, care ofera degustari conduse de seful sommelier-ului de la Ducasse. La casa de baruri se adauga terasele in aer liber La Terrasse Montaigne si le Galerie des Gobelins, in care se aude muzica la harpa si se servesc produse de patiserie atragand cumparatori chic pe tot parcursul zilei. In completarea atractiilor hotelului este Institutul Dior, un centru spa pentru cei care cauta rasfatul suprem.

1 comment:

  1. Plaza Athenee din Paris are intr-adevar o atmosfera speciala, de lux regal. Combinat cu centrul spa este perfect pentru cateva zile de rasfat.

    ReplyDelete