12/12/2011

Administratie legislativa si infractionalitatea in Europa

Legea Penala este o zona destul de bine cunoscuta a legii. Majoritatea oamenilor au o idee despre ceea ce este Legea Penala; aceasta acopera infractiuni, urmarirea penala si apararea. Ea cuprinde normele si legile scrise de catre Congres si legislatorii de stat care se ocupa cu orice activitate criminala care a cauzat prejudicii publicului larg. De asemenea, include decizii luate de catre instantele de apel care definesc si interpreteaza legislatia penala si reglementeaza procedura penala, in absenta unor reguli clare legiferate. Ca atare, aceasta acopera o gama foarte larga de subiecte si probleme. Legea penala invaluie procedura penala folosita, incercand condamnarea si incarcerarea inculpatilor condamnati pentru crime, precum si regulamentul cu privire la modul in care suspectii sunt investigati, acuzati si judecati. Legea penala este de obicei aplicata prin intermediul Guvernului. Statul, prin intermediul unui procuror, initiaza procesul. Unele subcategorii ale legii penale includ: Legea Penala Materiala,procedura penala, precum si problemele speciale care apar in administrarea si punerea in aplicare a justitiei penale. Legea penala substantiala se ocupa cu "esenta" legii. Aceasta identifica care sunt crimele, clasificarile lor (de exemplu, infractiuni minore, contraventii, crime) si modul in care acestea ar trebui incadrate, precum si sanctiunile posibile. Statul penal determina care instante au jurisdictie asupra caror cazuri si cine va fi responsabil pentru urmarirea penala a acestora.
Procedura penala recupereaza scaparile Legii Penale Substantiale. Se ocupa cu punerea in aplicare a acestor legi. Cel mai important, abordeaza modul in care un individ acuzat de o infractiune poate fi tratat, judecat si, in special, drepturile constitutionale ale indivizilor. De asemenea acopera regulile probelor, martorilor, investigatiilor si alte reguli asemanatoare. Cand cineva cere un proces ce i se cuvine, evoca dreptul sau la tacere, la un proces rapid sau la reprezentare juridica, aceasta este o parte a procesului de procedura penala.



Sistemul de justitie penala pentru Anglia si Tara Galilor

CJS este unul dintre serviciile publice importante din tara. Pe langa CJS, agentii cum ar fi politia, Serviciul de Procuratura al Coroanei, Instantele de Judecata si Serviciul National de Gestionare a Infractorilor lucreaza impreuna pentru a oferi justitie penala. Aceste agentii sunt supravegheate de catre trei departamente guvernamentale: Ministerul Justitiei, Ministerul de Interne si Oficiul Procurorului General.

Asociatia Baroului Penal European

Asociatia Baroului Penal European este o asociatie a avocatilor independenti specialisti in aparare. Asociatia in sine este in intregime independenta si libera la interferente exterioare. Activitatile sale sunt gestionate de comitetul executiv si consiliul consultativ ales de membri din adunarea generala alesi in general la fiecare trei ani. Membrii sunt motivati de dorinta lor de a tine pasul cu evolutiile profesionale, sa fie pe deplin informati cu privire la evolutiile de la nivel european care afecteaza clientii lor si prin motivatia lor de a proteja si a rezista, in cazul in care este necesar, la orice tentativa de diminuare a drepturilor de aparare.

No comments:

Post a Comment