06/12/2011

Administratia interna a Rusiei

Constitutia Federatiei Ruse nu prevedea numirea sistemului federal executiv intre organele legii federale si tocmai in 1997 legea constitutionala federala a stabilit acest regulament in cadrul Guvernului Federatiei Ruse. Prin urmare, sistemul a fost instituit prin decretele presedintelui Federatiei Ruse.
Ministerul Federatiei Ruse reprezinta un organism executiv federal, care desfasoara o politica de stat si supravegheaza un anumit domeniu de activitate, un minister care, de asemenea, coordoneaza activitatile altor organisme federale in domeniul sau in cazurile stabilite prin legi, decrete si rezolutii. Un minister este condus de un ministru (ministrul federal), care intra in Guvernul Federatiei Ruse.
Comitetul de Stat al Federatiei Ruse si Comisia Federala a Rusiei sunt organisme federale executive care impreuna realizeaza o coordonare interprofesionala de intrebari referitoare la jurisdictia lor si, de asemenea, la reglementarile functionale in anumite domenii de activitate. Un Comitet de Stat al Federatiei Ruse si o Comisie Federala a Rusiei sunt conduse, in consecinta, de un Presedinte de Comitet de Stat al Federatiei Ruse si un Presedinte al Comisiei Federale Ruse.
Serviciul Federal al Rusiei, Agentia Rusa si Organismul de Supraveghere Rus sunt organisme federale executive (de control, executive, permisive, de reglementare etc.) care au functii in anumite domenii stabilite. Serviciul Federal al Rusiei este condus de un director. Un director general conduce Agentia Rusa. Organismul de Supraveghere Rus este condus de un Sef al Organismului de Supraveghere Rus.
Formarea organelor executive federale, reorganizarea si lichidarea lor sunt efectuate de Presedintele Federatiei Ruse la propunerea presedintelui Guvernului.
Pentru organismele federale executive aflate in subordinea presedintelui reglemantarile sunt afirmate prin intrebari, asigurate presedintelui in Constitutie si alte legi. Reglementarile altor organisme executive federale sunt afirmate de catre Guvern. Numarul maxim de personal si fondul de retribuire a muncii pentru angajatii aparatului administrativ central si organismele teritoriale ale organelor executive federale sunt de asemenea date de Guvern.

No comments:

Post a Comment