Pages

17/01/2012

Variante de cazare in Europa: apartamente, camere sau vile in regim hotelier

Franta

In regiunea centrala a Frantei se afla Valea Loarei, un paradis pentru castelele secolelor XVI si XVII. Istoria si frumusetea prind viata in castelele din Valea Loarei dar si in Tours, un patrimoniu al Frantei ce dateaza din secolul XV. Variantele de cazare sunt diversificate, de la case confortabile si cabane pana la vile mari si castele superbe.
Daca vizitati Franta trebuie neaparat sa va opriti pe Coasta de Azur, Riviera Franceza. Eleganta oraselor Nice, Monaco si Cannes se amesteca perfect cu stancile, plajele si apele turcoaz. Vacantele pe Coasta de Azur sunt perfecte pentru a savura tot ce are mai bun Franta de oferit. Vilele, apartamentele si alte spatii de cazare cum ar fi casele de vacanta combina luxul si comfortul Coastei de Azur.
 

Italia

Regiunea Veneto cuprinde superbele orase Venetia si Verona. Veneto se mandreste cu vile italiene frumoase si situri istorice. Cunoscuta pentru multi ca locul in care Romeo si Julieta s-au indragostit, Regiunea Veneto reprezinta un paradis romantic al Italiei. Daca va bucurati de o luna de miere sau doar de o vacanta in Italia, opriti-va in aceasta zona si inchiriati o vola spatioasa sau o ferma confortabila.
In Regiunea Umbria puteti explora dealurile pitoresti din Perugia, va puteti bucura de o degustare de vinuri in Orvieto sau puteti descoperi orasul medieval Assisi. Cu atat de multe atractii si puncte de interes, singura intrebare ramane unde sa mergeti. Dar indiferent unde va duc aventurile dumneavoastra, intodeauna va puteti caza la o casa de vacanta inchiriata sau o vila traditional italieneasca care va poate ajuta sa va relaxati.

Grecia

Cu un relief de coasta mai mare decat oricare alta tara din Europa si mai mult de 60 de insule presarate in jurul teriroriului continental, Grecia este, fara indoiala, un paradis pentru iubitorii de plaje. Marile de un albastru aquamarin din jurul insulelor precum Zante sunt ideale pentru inot iar nisipurile fine de culoare alba sunt ideale pentru bai de soare. Cu toate acestea Grecia are mai mult de oferit decat soare, nisip si inot. Ea are o istorie unica si fascinanta si in cazul in care se intampla sa fiti atrasi de ruinele antice, nu veti gasi alte exemple mai bune altundeva in lume. Ruinele pot fi gasite peste tot, de la cele mai mici sate pana la orasele cele mai mari, iar o excursie in Atena este o necesitate pentru orice pasionat de arhitectura antica.
Vile grecesti  se pot inchiria peste tot pe continent, precum si in statiunile de pe insulele pline de viata, asa ca indiferent de tipul de vacanta pe care il cautati veti gasi ceva sa vi se potriveasca in Grecia. Daca doriti o pauza relaxanta de la vizitarea obiectivelor turistice, trebuie sa incercati vilele din Rhodos. Aceasta insula imbina ce este mai bun din noua si vechea Grecie si este la o scurta calatorie cu feribotul distanta de continent asa ca este foarte usor accesibila. Iubitorii vietii nocturne ar trebui sa aleaga vilele din statiunile aglomerate cum ar fi Kos sau Mykonos. Nenumaratele baruri, restaurante si cluburi din aceste statiuni tin petrecerea pana la primele ore ale diminetii, iar vilele din aceste statiuni sunt concepute pentru tinerii de douazeci de ani singuri si care cauta o alternativa la apartamentele standard.
Pentru o vacanta mai linistita, ar trebui sa alegeti vilele din Alonissos, Paros sau Insula Skopelos unde a fost filmat celebrul film Mamma Mia.

Portugalaia

Portugalia este una dintre cele mai mici tari din Europa, dar ceea ce ii lipseste prin dimensiune compenseaza cu peisaje uimitoare si prin farmec. De la dealurile din Costa Verde in nord, pana la plajele virgine din Algarve, o vacanta in Portugalia va va face sa va simtiti relaxati, odihniti si plini de energie. Daca doriti sa explorati ceva ce nu se afla pe traseul clasic al Portugaliei, atunci orientati-va catre vilele portugheze din nordul tarii. Ele vor fi un pic mai ieftine, insa nu mai putin confortabile si vor constitui locul perfect pentru petrecerea vacantei. Portugalia este renumita pentru cursurile campionatului de golf, dar daca sunteti in cautare de activitati generatoare de adrenalina veti gasi firme care ofera totul, de la calarie si zborul cu parapanta pana la windsurfing.
Pentru o vacanta mai relaxanta cautati vilele portugheze din Insula Madeira. Daca gasiti o vila libera care va place, rezervati-o, de obicei ele nu raman goale pentru mult timp. Madeira este faimoasa pentru flora si fauna sa si este locul ideal pentru cei pasionati de horticultura. Cu toate acestea nu trebuie sa fii adeptul Greenpeace pentru a aprecia frumusetea locului si exista o multime de modalitati de petrecere a timpului liber altfel decat a privi natura. Vilele portugheze reprezinta locul ideal de petrecere a unei vacante pentru cei pasionati de sporturile de apa cum ar fi schi nautic si windsurfing. Desigur, nici o recenzie a Portugaliei nu ar fi completa fara a mentiona de Algarve. De asemenea, vilele din aceasta zona se ocupa foarte repede, deci incepeti vanatoarea devreme daca va doriti o vacanta in aceasta zona a tarii. Daca, cautati nisipuri aurii, un climat mediteranean fabulos si o viata de noapte extravaganta, le gasiti pe toate in unele din statiuniile din Algarve.

No comments:

Post a Comment