Agricultura continentului America de Nord este reprezentata in general de cereale si leguminoase. In functie de zona geografica exista o agricultura specifica reliefului si latitudinii.
In regiunea musonica culturile agricole sunt cele specifice din zona tropocala datorita temperaturilor ridicate din timpul anului si secetei, in special in Mexic unde predomina seceta. Principala cereala cultivata de agricultorii din Mexic este porumbul, un loc important ocupand si cultura sorgului. In lungul coastei Golfului Mexic se pescuiesc creveti, sardele si ton iar pe coasta Baja California homari. O importantă cultura agricola este cea de henequen sau agava in nordul Yucatanului) din care se obtin fibre pentru industria textila si totodata sta la baza producerii de bauturi alcoolice precum tequila şi pulque.
In regiunile temperate, de exemplu in SUA, agricultura este reprezentata de culturi de cereale: grau, orz, porumb, sfecla de zahar, canepa, precum si legume si nutret necesar industriei zootehnice.
In regiunea subpolara culturile agricole sunt predominate de pasuni, de exemplu in Tara de Foc si in Canada.
In arhipelagul Canadian se cultiva pe suprafete restranse cereale si leguminoase cum ar fi orzul, ovazul, cartofii.
In zona Marilor Lacuri agricultorii cultiva vita de vie, in special in zona Niagarei si in sudul Quebecului.
No comments:
Post a Comment